PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

Bränsleceller

När jag läser om kommande bränslesituationen faller modet en aning. Att det ska komma skatt för privatflygare är ett faktum, men det känns som om det inte stannar där. Risken känns ganska stor att prisern kommer gå upp ännu mer.

Men det finns hopp. För ett tag sedan läste jag någon stanns om ett tyst flygplan som konverterats till att drivas av en bränslecell/li-ion hybrid. Räddningen kanske kan bli tystare elmotorer vars energikällas utsläpp enbart blir värme och vatten? På Wikipedia finns det en kort artikel om hur cellerna fungerar (jag rekomenderar att man läser den engelska också). Till det finns det även ett par artiklar om ämnet flygplan och bränsleceller, lika så motorcyklar och bränselceller.

Vet inte riktigt vad jag vill ha sagt här, mer samla lite länkar till några artiklar. Länkarna varierar lite i matnyttighet, men det borde finnas något för alla att hämta och jag tror att mer information om området skulle gynna utvecklingen.

Forksning och framsteg – Bränsleceller i flygplan

Epoch Times – Flygplan drivna med bränsleceller utvecklas

Ny Teknk – Bränslecell ska lyfta tyskt plan

Ny Teknk – Kompakta bränsleceller ger avgasfri motorcykel

Edit: Hitta precis en lite längre artikel på en annan wordpress blogg om ämnet, ”Första bemannade bränslecellsplanet i luften

Comments are closed.