PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

Påväg till Barkarby/Sthlm

Nu sitter jag på tåget till Stockholm igen… Själv bor jag ju då i Västerås… nu för tiden :). Jag flyttade över till Barkarby så jag skulle kunna flyga efter jobbet och för att dom hade fler lärare. Jag är jättenöjd med flytten, enda som är ett minus är att helgflygningar blir lite mer omständiga… Kring 2-2,5 timmar från dörr till dörr, men det är det värt :) och idag gick tåget så att jag måste vandra en timma inne på stan innan det är dags att dra ut till Barkarby… Men idag är det något att se fram emot för jag ska träffa en kompis ifrån Skarpnäck ett tag vilket tyvärr inte sker så ofta som man skulle vilja.

Det blåser lite idag, Arlandas TAF säger 24015KT men jag hoppas på att det blir av ändå… Synd bara att det inte var typ 15010KT eller lite svagare för jag behöver ett pass i sidvindslandning… Men jag hoppas på bedömningslandningar idag :)

Ska försöka hitta ett stativ till kameran så man kan fästa den för att spela in lite någon gång, funderar på en gorillapod eller en med sugkopp, fast tror inte den med sugkopp skulle fastna på instrumentbrädan…. Även hittat något som heter bönpåsar som skulle kunna funka, eller ett tvinstädsfäste… men då börjar dom bli lite dyra :(… och det ska vara för skojs skull :)… Undrar om lärarna har något emot det…

Och nu finns det såklart ingen mobilteckning…. Där kom den. Send

2 Responses to “Påväg till Barkarby/Sthlm”

 1. april 22nd, 2009 at 08:07

  Tommy says:

  Jag som tyckte jag hade långt till fältet….45 minuter med bil. kanske inte skall klaga längre då :-)

  Letar också efter bra fäste till kameran just nu.
  Vi får se vilken lösning som blir bäst.

  Hoppas du fortsätter rapportera!

 2. april 22nd, 2009 at 12:09

  Sven says:

  Var inne på både Webhallen och Kjell&Co men ingen av dom hade ”Gorilla Pods”, funderar på att beställa en ”bönpåse” ifrån Skandinavian Photo… Vad har du tittat på för stativ? Har hittat ett som man tvinnar fast, men då måste man köpa till ett ledhuvud och jag tror det blir ganska otympligt då :S…

  Jag ska inte klaga, jag hade ~60 minuters snabb gång när jag höll till i Västerås, men nu hinner jag köra pass efter jobbet, men det är 20 min tunnelbana + 25 min gång till Barkarby härifrån ;) … men vad gör man inte för att få flyga lite? :P