PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

Tankar och funderingar

Vet inte riktigt vad jag vill skriva, vill mest få ut lite tankar ”å sånt..”…

Det är ju inte helt säkert hur länge Barkarby får stanna kvar =/ Det mest troliga jag hört är tills Juli, och jag antar att det betyder till och med sista Juni. Om jag får ihop 2 timmar i veckan så skulle jag kunna bli klar till början på Juli, vilket ev. kan vara för sent =/ Får jag ihop 3 timmar i veckan så ser det dock ljusare ut :) synd att jag inte hoppade över till Barkarby tidigare ^^… Jag hoppas verkligen att jag hinner bli klar innan Barkarby stänger, skulle vara grymt kul att få ta med några Sthlm kompisar på en flygtur därifrån…

Generellt så är jag jättenöjd med hur det går med min utbildning, fast jag skulle gärna flyga mer varje vecka ;)… Och så skulle jag vilja få en aha upplevelse vad gäller radio-kom för det tycker jag faktiskt är det svåraste än så länge… Landningarna är okay, kan bli bättre men kunde varit sämre ;) EK naven gick rätt okay… fast det var en lätt bana :)

Sammanfattat så är jag igentligen rätt stolt med mig själv :)

Nästa pass är, förutsatt att det inte blåser sidvind, är rekognosering för nödlandning, därefter så blir det en nav runda kring Bromma CTR (”Bromma Kontrollzon” om det är ickeflygare som läser det här), vilket ska bli skojj :). Sidvindslandning ska bli lätteskojj för det är nog en rätt stor utmaning, och landa är bland det roligaste som finns just nu :D. Jag ser även fram emot kortfältslandningar, för jag är inte så bra på att sätta ner maskinen där jag tänkt, utan är mer utflytning än jag vill ha… Sedan är det några instrumentövningar till vilket jag också ser fram emot. Sedan är det ett till nav pass med utelandning med lärare som kommer vara grymt skojj och det passet kanske skulle göras tillsammans med en annan elev (Anders eller Andreas har jag för mig han heter). Efter det ska man göra en liknande runda fast EK fast där är utelandningen optionell, hoppas ändå att jag får rulla iväg till bla. Johannisbergs :)

Nu ska jag plugga lite engelsk radio och ikväll blir det Wolverine på bio ;)

Comments are closed.