PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

Lite tid över

Tänkte att jag skulle ta mig tid att skriva ner lite tankar och sådant idag. Sitter på tåget hem, äntligen.. Tåget jag hade tänkt ta (17.37) blev inställt… typiskt SJ.

Det har tyvär inte blivit så mycke flyget på sistone i väntan på lång-nav… så nu hoppas jag att resan blir av på måndag. Än så länge har vi inte plannerat vägen genom Danmark till Tyskland, inte ringt PPR flygplatser och inte skaffat inflygnings plates till Flensburg och Ålborg… Många ”inte”, men en del av det borde ändras imorgon, förhoppningsvis, resten tar jag på lunchen på fredag, med undantag för approach korten som borde gå att ordna i helgen, hoppas jag (ska så klart kolla imorgon…)

Jag saknar att flyga. När jag började trode jag inte att jag skulle få ett sådant sugt efter ”mer” :) Schi fick man…

Det jag känner mig mest orolig för nu är dels hur det är att komma in för landning när vädret är sämre än det borde (ska inte hända, men olyckan kan ju alltid komma…) och för radioprat.

Det där med vädret går ju oftas att lösa genom att flyga någon annan stans, och så ska man ju inte ge sig upp i värre väder än man klarar av. Lever man på marginaler så är flyget fel hobby…

Radio ’å andra sidan’ är ju igentligen inte hela världen, förstår man inte något så är det väll bara att säga till, fast man vill ju ända glida fram som om man var född med en ratt i handen… öva öva öva, antar jag… nåja, är lite nervös inför utlandsflyget…

Inför resan så är det lite tight med flygplan då två av kärrorna är på service och den tredje har ont om timmar kvar. Jag hoppas det löser sig, vore synd annars…

Nog om Tyskland för idag…

Tänkte prata om lite framtidsplaner nu. När jag är klar så är ett av de första målen att flyga in mig på Johannisbergs Katana, eller en SuperCub, har inte bestämt hur jag ska attackera än men Katanan har ett lite bättre pris.

Efter Katanan skulle det även vara roligt att prova på AVA, om det inte blir en helt utbildning så vore det i alla fall kul att ha tagit en provlektion :)

Mycke lösa tankar idag…

Sedan så måste jag säga att jag, som vanligt, är jättebesviken på att Barkarby är nedlagt, men hoppas på att det tar lång tid för dom att schasa bort oss…

Lite lösa skott i mörkret, nu ska jag läsa lite nyheter och sedan hem och laga mat… på återseende :)

One Response to “Lite tid över”

  1. juni 5th, 2009 at 06:12

    Tommy says:

    Förstår att det är mycket info som skall inhämtas, många saker att tänka på.

    Håller tummarna för bra flygväder på rutten!