PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

Uppflygning imorgon

Sitter och är lite nervös faktiskt, men samtidigt är det spännande… och roligt :)

Har ägnat dagen åt att ta det lugnt och planera uppflygningen imorgon, eller nåja, gjort beräkningar för den i alla fall. Routen som jag har planerat kommer gå rakt ifrån Barkarby till LNA, ARS (VOR på Hässlö), Kolsva (stad) Nora (stad) Storfors (Stad) och till sist Kalrstad (planerat genom Samstorp).

Sedan hade jag även räknat på att kontrollanten skulle väga kring 75 men fick sedan reda på att han nog var lite mer bastant, så har räknat på 95 nu… Vilket ger oss möjlighet att köra med full tank, men det tvivlar jag på att det kommer behövas.

Det jag nu väntar på är vädret inför morgon, vilket jag tänkt kolla på när jag sitter på tåget, så jag kan räkna fram GS (ground speed) och sedan hur lång tid flygningen kommer att ta… Fast jag tvivlar på att vi kommer ta oss ända bort till Karlstad, men vem vet. Jag har tyvärr bara TMA karta fram till Örebro, sedan blir det ICAO, kanske skulle ta mig förbi Bromma imorgonbitti, ska fundera på det…

Nu ska jag räkna färdigt, sedan blir det lite mat och sedan sova. Tåget går 08:59 imorgon bitti, så har jag gott om tid på mig ute på Barkarby… 3 timmar till Sven kommer, och 5 timmar till uppflygningen…

Återkommer imorgon :P

4 Responses to “Uppflygning imorgon”

 1. september 14th, 2009 at 17:45

  Tommy says:

  Häftigt!

  Skall bli grymt kul att läsa allt om uppflygningen när du hinner skriva ner något om det.

  Ögonblicket som vi har tränat på så länge!
  Alla timmar du har suttit i flygplanet har förberett dig på morgondagen, så det kommer gå utmärkt.

  Men, för säkerhets skull kommer jag hålla alla tummar jag hittar!
  Lycka till!

  /Tommy

 2. september 14th, 2009 at 18:17

  Sven says:

  Tack, det är skönt att höra ;)

  Jag är mest nervös för att komma till bra utgångslägen för bedömningar,,, ska få köra 1 timma imorgon innan EK, blir till att repa det då, och branta svängar :P… resten borde gå rätt bra… radiopratet jag är mest nervös över i övrigt, men bara man tar det lugnt och frågar om man är osäker så blir det nog bra… men ändå… :P

  Fast det ska helt klart bli SKITKUL! :)

 3. september 14th, 2009 at 20:25

  Sven says:

  Spännande! Det kommer säkert att gå finemang, håller tummarna!

 4. september 14th, 2009 at 20:31

  Sven says:

  Det uppskattas :)