PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

Dåligt headset

Nu har jag använt mitt headset mer och jag har upptäckt ett problem…

Headsetet fungerar inte jättebra om det är mycket ”static” på intercommen. När jag och Stefan körde Super Cub igår fick jag stänga av den aktiva delen i lurarna för det blev någon form av interferens mellan ”bruset” ifrån Stefans mic och mitt ANR så det tjöt något så in i h-vete…

Stefans headset är av samma sort som klubben har för skolning (hans ”riktiga” är på lagning…). Utöver att det brusade så mycket ifrån hans mic att det nästan var omöjligt att höra vad som sades på radion så blev det ju inte bättre av att jag inte kunde dämpa motorbullret. Det här är nog ett problem med ANR lurar generellt, att det kan bli ”fel”, men det var lite småtråkigt eftersom dom ändå kostat en del… Kanske skulle skicka in en fråga till Lightspeed om detta är ett känt problem…

Får se hur det blir nästa gång vi flyger cub, då han kanske fått tillbaka sina vanliga lurar… I övrigt är jag jättenöjd med mina lurar.. men kanske skulle köpa ett par 800kr lurar som backup, ifall det här visar sig vara ett problem fler gånger…

*suck*….

2 Responses to “Dåligt headset”

 1. november 2nd, 2009 at 08:50

  Tommy says:

  Hmm…..Ja, det låter ju onekligen lite lurigt…
  Det vill man ju helst inte råka ut för…

  Den passiva dämpningen är alltså inte helt ointressant…

  Hoppas på mer rapporter!

 2. november 2nd, 2009 at 10:48

  Sven says:

  Jag återkommer när jag vet mer :P Men jag funderar faktiskt på att köpa ett par passiva också, kan ju vara bra om man ska ha passagerare, då klubben lurar är lite ”luriga”…