PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

Födelsedagsflygning

En kompis tjej fyllde år i lördags så vi hade tänkt åka ner till Skavsta för att käka lunch, men då var alla flygplan (med mer än 2 säten) upptagna så vi körde en vända igår istället. Tyvärr var vädret för dåligt söderut för att kunna ta oss ner (kring 400 ft) så det blev en vända mot Arboga, en sväng över City, en studs på Hässlö, en vända över Sala och ett försök att ta oss mot Stockholm men efter Enköping låg molnen på 800-900 ft så vi vände åter och landade på Johannisberg.

Det var överkast på 1000 fot som låg precis i kant med södra sidan av Mälaren så på väg mot Arboga hoppade vi upp ontop, oh, det finns fortfarande saker i luften som får magen att bubbla av lycka… Vad vackert :)

Bortsätt ifrån de låga molnen som hindrade oss ifrån att flyga över Stockholm och ta oss mot Skavsta var det en underbar dag med fantastiskt lugn luft. Vi hade ju kunnat köra ontop mot Stockholm, men vi hade nog inte kunnat se något över City.

Egentligen hade jag bokat IZG men motorvärmaren hade inte varit inkopplad ordentligt, så motorn totalvägrade men som tur var så var KMI ledig, och förvärmd. Totalt blev det 2 timmar och 5 minuter i luften.

Till nästa gång ska jag inte bara kolla säkringen och att det motorvärmaren är inkopplad i motorn, utan även kolla att skarvsladden sitter ihop som den ska.

4 Responses to “Födelsedagsflygning”

 1. januari 11th, 2010 at 20:06

  Sven says:

  Men det var hemskt vad du flyger mycket… jag är oerhört avundsjuk!

 2. januari 12th, 2010 at 08:02

  Sven says:

  Hehe, det har blivit en del, nu ska jag ta det lugnt igen… ledigheten är över och det är dags att fylla på resurserna :P

 3. januari 25th, 2010 at 11:37

  Tommy says:

  Shit, ja on top är verkligen najs!

  Gött med bilder igen! *I LIKE*

 4. januari 25th, 2010 at 12:46

  Sven says:

  Jo, jag ska försöka ta mer, när vädret bjuder till är det roligare att fota