PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

Navigeringstävling (träning)

Sedan sist har jag hunnit med en flygtur med Jessicas syster Cassandra, en vända till Bromma med Daniel för att hämta upp några vänner, landningsvar på gräs med Katanan och lite trafikvarv med Pa28.

Senaste trafikvarvet var en träning/tävling där jag lyckades komma sist =/ Landade mer än 45 meter plus varje gång, men jag fick stilpoäng för fina landningar i alla fall :) Måste verkligen köra lite mer Pa28 nu.

Dagens flygning var en navigeringstävling, precisions navigering. Man får en route att rita ut på en karta som man sedan ska göra en driftfärdplan för, detta slapp vi dock denna gång. Sedan får man en datorberäknad färdplan med tider för brytpunkterna som man ska träffa på sekunden, varje sekund tre (3) prickar, missar du med över en minut får du tvåhundra prickar för den punkten.

Mellan brytpunkterna finns det ett antal hemliga punkter som ger prickar om du missar den beräknade tiden.

Jag fick sällskap av Tobias (som jag gjorde språktestet med) på turen vilket var roligt, med lite prestationsångest så klart! Men banan gick bra och jag lyckades till och med hålla höjden :) Men tyvärr var vi en hel minut efter under första legget, vilket kostade massa prickar :P Sedan pendlade det lite mellan att vara lite plus och lite minus. Vi kom tyvärr näst sist, med 1792 prickar, men kul var det!

Och slutligen så var det då flygtiden, 128,8 i boken ;)

Comments are closed.