PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

Sylvesterloppet

Pilotbrillor

Pilotbrillor är alltid coolt

Sylvesterloppet är en tävling ”för skojs skull” som FFK anordnar för sina medlemmar när de får poäng för att hitta vissa object som fotats ifrån en flygmaskin enligt en route. När man hittat ett object så prickar man ut det på kartan. Efter ”loppet” så blir det lite blandade frågor, denna gång var det mest frågor som inte rörde flyget…

Morgonen började ”lagom tidigt”, 07:00 ringde väckarklockan. Tittade trött ut genom fönstret och insåg att det faktiskt var ett fantasiskt fint väder och gissade att loppet nog skulle bli av. Några minuter senare hade jag till och med lyckats kräla ur sängen och fått på mig lite kläder.

Fint väder var det, och det blev ännu bättre när jag kommit ut på gatan och väntade på Mohammed.

Jan och Jorge skulle ha kört varvet tillsammans och med dem hade jag tänkt att åka barlast, och kanske hjälpa till lite med navigeringen, och Mohammed skulle ha åkt med Bertil. Nu kom inte Bertil idag och fler än tre i en kärra hade inte varit jättekul… Då tyckte Jan och Jorge att dom nog kunde dela på sig och ta en av oss med sig, Jorge skulle köra med PA28:an vi rullat ut och värmt upp och Jan kunde tänka sig ta Katanan, vilket jag gärna ville följa med i. Den nya grupperingen blev Jorge och Mohammed i PA28 och Jan och jag i Katanan… Supertack för det var verkligen jättesnällt av er att dela på er så att vi båda fick följa med :)

Jorge och Mohammed drog iväg med Cadet:en och Jan och jag sprang ut i hangaren och gjorde iordning våran kärra. 10:05 var vi uppe i luften med Jan som pilot och mig som navigatör, inte helt lätt må jag säga… Har bara behövt följa en karta ett litet tag förut, har inte kommit till navigering än… Men vi kom i alla fall runt och hittade 5 av 9 mål. Vi landade 11:00 och gick sedan in i klubbhuset för att göra ett litet teoriprov och redovisa flygningen. En av punkterna hade jag prickat ut på två ställen, gång nr 2 var mer rätt så vi strök den första positionen, men där tyckte tävlingsledaren att det nog kunde finnas ett object och vi fick gissa oss fram till ett till poäng, så vi missade alltså bara 3 av 9 ;)…

Vi vann inte, men jag hade det i alla fall superskojj :D Och förhoppningsvis har jag lärt mig något av det också… Om inget annat så var det kul att få känna hur det var att sitta i Katanan, och jag förstår varför dom inte vill skola i den, finns inte jättemycke plats kvar när 2 fullvuxna män sitter i den :)

Ska vara ett möte i mars någon gång om vilka aktiviteter som kommer hållas av FFK under året, ska försöka komma till det mötet… Och om FFK finns kvar när jag har gjort klart mitt cert och jag fortfarande tycker att det verkar skojj så ska jag nog försöka joina upp ;)

… Och så kommer lite bilder ;)

Comments are closed.