PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

Nav och bedömning

En dag med helmysigt väder. Skulle börjat halv elva för ett kortare pass men ett annat plan blev ledigt så vi sköt upp passet till 11 och körde ett dubbelpass.

Eftersom det skulle bli ett dubbelpass så blev planen att först köra en nav runda och sedan göra några bedömningar, så började dagen med att göra bort mig och räkna lite fel… Efter planneringen tyckte Kicki att jag skulle gå ut och göra en daglig tillsyn och sedan taxa ner till tankningsanläggningen så skulle hon möta mig där… Va, Själv? Jo tyckte hon, någon stans måste man börja =) så nu har jag fått taxa helt själv :) men måste säga att det kändes mysko att sitta själv i kärran =P… Men i alla fall…

När jag kommit halvvägs så var det någon som roppade upp ett förbindelseprov och av någon dum anledning valde jag att inte svara :(… men strax där efter så roppade hab direkt till mig och frågade om jag hörde honom, och då svarade jag ja… Men men…

När tankningen var klar och vi båda var fastspända drog vi iväg öster ut och påbörjade navigeringen. Turen skulle ta oss upp till Norrtälje och sedan tillbaka samt passering av både NTL (Norrtälje) och TEB VOR.

Navigeringen gick väll lite si som så när man både skulle följa VOR och karta samtidigt, men vi kom fram i alla fall =) Nästa gång skulle jag vilja runda Bromma CTR så man passerar över Farsta, och kanske fråga om man skulle kunna få flyga över Skarpnäck… Skadar ju inte att fråga, men dom kanske har ”bättre” planer…

När rundan var klar hade vi tänkt göra några bedömningslandningar så att jag skulle få prova på… Först en vanlig studs och gå och sedan en bedömning. Kicki var med en heldel första varver vilket var skönt…

SHIT!!! Varv två kunde gått illa… När vi låg på medvinden så kom det en kärra ifrån ingen stanns rakt emot oss fast kanske 50-100 fot under oss … Der var obehagligt som ***… Men det gick bra denhär gången… Så det blev inte ett så bra varv och Kicki var med en del i rodren och vi fick stötta lite… men vi utgick inte ifrån utgångsläget heller de varvet…

Sista varvet med fullstop gick rätt okay tycker jag ändå… Men mer övning tack ;)

Det var nog allt så tänke se vad jag ska jobba mer på… Hålla höjden är nog rätt bra att göra =P… Är det jag kommer på nu, och öva mer på landningar :)

Nästa pass är bokat på Måndag, sedan Onsdag och Söndag, samt med Kicki på tisdag den 21a April… Ska bli skoj =)

Comments are closed.