PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

EK nav

1,7 timmars EK

Har alltså dubblat min EK tid idag :) och idag var första gången det verkligen kändes som att man var pilot, PIC, eftersom jag idag fick lämna hemmet, trafikvarvet :)

På väg ut till kärran träffade jag på två ”yngre” killar som ville bli piloter och som undrade om dom kunde få sitta med, men tyvärr så får man ju inte ha passagerare när man skolar…

Fick rulla ner själv till tankningen idag igen. Idag lyckades jag också få all soppa ner i tanken istället för att vattna vingen… Sedan var bar det av mot tre studsar, en navigerimgsrunda och åtta studsar till + en fullstopp, så tolv, 12, var solo idag. Ännu bättre var att Sven aldrig satte sin fot i kärran idag, så det blev EK direkt, men jag måste säga att det var mysko att inte ha lärare med sig första varvet…

Och sedan går det inte att berätta hur det kändes att ensam få lämna varvet… Holy ångpanna vad härligt :)

Hade kameran med idag, men det tog övar 10 min från att motorn startat tills jag började rulla mot uppkörningen, mest för att jag inte hittade frekvensen till Bromma ATIS som jag lyckades missa att den faktiskt stog på chklistan… Sedan var minnet slut :( MEN jag fick PRECIS med första studsen :) den dog när jag gav full gas igen, ska försöka lägga upp den här och sedan tömma kameran =P

1,7 timmar och 12 landningar närmre mitt cert, och idag var jag pilot!

Naven gick från Stäksön till LNA till Stallarholmsbron till Adelsö kyrka till ett litet samhälle påväg tillbaka till Stäksön och idag höll jag höjden mycke bättre :)

Jag flyger flygplan, vad gör du?

4 Responses to “EK nav”

 1. april 29th, 2009 at 05:50

  Bosse says:

  Det går inte att ta miste på din glädje. Bara att jobba vidare så har du snart ditt cert och kan flyga vart du vill. :-)

 2. april 29th, 2009 at 06:40

  Sven says:

  *stort flin och tummen i vädret*

  Det tuffar på nu, hoppas bli klar i början/mitten på juli, om väder, vind, tid och pengar tillåter :)

 3. april 29th, 2009 at 13:07

  Tommy says:

  Härligt!

  Ser fram emot mina EK nav:ar.

  Lägg gärna upp filmen sedan! hur satte du fast den nu då ?
  Beanbag kanske ?

 4. april 30th, 2009 at 09:26

  Sven says:

  Ska försöka få upp den idag, men kanske ska klippa lite i den, är kring 100 Mb stor och första 10 minuterna står jag bara stilla med en snurrande propeller… Men men, ska försöka få upp den i kväll :)

  Yes, det blev en ”Red Pod” (http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iid=7148694), fungerade rätt bra, men har ju bara testat den en gång än så länge, ska kolla med läraren i helgen (om det blir av…) om jag får ha den då också,,, Hur går det för dig Tommy?