PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

Nav kring Bromma CTR DK

Damn vad trött jag är, sitter på tåget hem ETA Västerås är 23.00.

Idag blev det ett långt pass med Sven. Först ett varv kring Bromma CTR och sedan några EK landningar.

När vi hade kommit kring 3/4 av varvet och i höjd med Vaxholm så var planen att ta en vända förbi Bromma och göra en inflygning. Pratet med Bromma gick inte tipptopp, men vi kom runt i alla fall, med lite hjälp av Sven… Tycker faktiskt att radion är lite bökig då det är rätt svårt att plugga på marken… Men men, navigationen utanför Bromma gick i alla fall rätt bra :)

När vi kom tillbaka till Barkarby så frågade Sven om jag ville göra något varv solo, vilket jag såklart ville… Så iväg bar det men luften var inte alls lika lugn den här gången så den plannerade bedömnings-studsen fick bli en vanlig full-stop… Väl nere på marken tyckte jag nog, när jag samlat mig lite, att ett varv till med taxi-back skulle nog vara bra, men till detta varv hade otrevligheterna lagt sig rätt i banan, men det blev en hård bedömning i alla fall… Kul att ha testat och nu ska jag smälta det och se hur det känns nästa gång… Spelade in andra varvet… Ska försöka ladda upp den sen…

Framtidsplanerna då?

Har bokat tid med Kicki imorgon om vädret tillåter… Dubbelpass då ena borde vara ett EK nav som det jag gjorde idag fast åt andra hållet och solo, utan att besöka Bromma… Sedan vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på…

Sedan har jag bokat pass med Martin på söndag som jag hoppas ska bli ett dblpass, och sedan ett EK pass med Sven på nästa måndag.

Nu tycker Sven att jag går lite för fort fram och att jag nog inte ska ha tre lärare samtidigt… Kanske skulle låta bli att boka ett till pass med Martin sen, ska kolla vad han tycker senare, skulle ändå höra av mig imorgon och dblkolla att det finns plan till nästa måndag…

Vet själv att det nog är lite väl högt siktat på att bli klar till juli, men det vore grymt kul…

Sedan kan inte Sven skola efter midsommar för då ska han ta semester, får se om det finns någon annan som vill skola då eller om jag måste ta en pause… Vore ändå skojj med 2-3 timmar i veckan… Den som väntar får se… Nu ska jag vila i 5 minuter tills jag är framme i Västerås.

Med lite blandade kännslor säger jag go’natt och tack för att du läser det här :)

One Response to “Nav kring Bromma CTR DK”

  1. maj 7th, 2009 at 07:31

    Tommy says:

    jag har samma mål, 2-3 pass i veckan. Vill ju få kontinuitet i det hela och att utnyttja den ljusa tiden på året vi har framför oss.