PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

Långnav

Oj oj oj vilken dag, 4h 15min i luften (2h10min + 2h05min) =D

Blev nästan routen från igår… Bytte punkten före Johannisberg mot en punkt på radial 043 (rad 223) och 40 dist ifrån ARS VOR.

Navigeringen gick okay och radion funkade hyfsat, hade lite svårt att höra några frekvenser, men det gick…. Däremot tyckte jag att jag fått klart att starta från Jönköping men tornet rättade och tyckte att jag fått min route klar men inte klart starta… Hade det inte rättats kunde det gått illa… Så lätt är det att höra fel, tur att både Tornet och Kicki var på alerten… :)

Sedan var jag nära på att strypa motorn när jag skulle dra av på gasen… Hade kommit ner till typ 75% mix när jag insåg att det här inte var rätt, en hundradels sekund senafe var Kicki på kontrollen men jag hade redan börjat åtgärden… till mitt försvar :)… Ops… Ska inte göras igen…

Inte helt perfekt idag, men jag är nöjd ändå, och grymt kul var det :) men det var en månad sedan jag flög sist… och så blev det kring fem timmar sömn idag… Inte så bra och hade jag inte haft Kicki hade jag förmodligen ställt in det igårkväll, men jag var ändå förvånandesvärt pigg idag :)

Jag tycker att det som gick bra idag var navigationen och mina ~10 minuter som engelsktalande gick också rätt bra :)

Det mindre bra var ju då mix-incidenten, lite svårt att tyda vissa grejjer på radion och inte perfekta landningar…

Men skojj var det :) och grymt lärorikt :)

Jag hoppas trafikvarvet blev godkänt på Johannisberg, råkade gå lite långt ut över sjön men inte mycke tycker jag… Svårare varv än på Barkarby ;)

Tyvärr blev det varken video eller kort i luften idag, något enstaka när vi var på Jönköpings flygplats, ska se om jag kan få upp det på bloggen… Ska försöka fixa när det är EK sen :)

Inget nästa pass bokat, men det borde bli lite instrument…

Det var nog tyvärr allt för idag…

One Response to “Långnav”

  1. juni 24th, 2009 at 16:37

    PPL-A Flygcertifikat » Blog Archive » Funderingar says:

    […] Home « Långnav […]