PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

Smådetaljer ifrån uppflygningen

Lite lösa smådetaljer ifrån gårdagens uppflygning som jag kommit på.

Första gången jag varit ganska nära ett annat flygplan i luften på korsande väg, vi sjönk och dom steg, problemet löst, annars hade vi (Jag och Åke) fått vända 90 grader och passerad vid sidan av.

Sedan minns jag nu att jag fick beskåda en minihelikopter på Barkarby efter landningarna :)

Första landningen blev inte heller jättebra, var en bedömningslandning vill jag minnas och jag bedömde mig lite försiktigt ner och låg på en utflytning men rätt var det var så hade jag mark under däcken… J***a motljus… Inte heller hade jag insätt hur illa motljuset var just detta var,,, så efter en snabb ursäkt till min passagerare så var det full gas och klaff in för ett nytt varv, denna gång för att hantera solen bättre…

Min klafflösa landning var nog en av de bättre jag gjort, hoppas jag, kontrollanten sa i alla fall inget ;)

Sedan vill jag minnas att vi såg luftballonger när vi passerade över Birka. När vi väl låg på bas bana 24 var vi rätt nära, inte jätte nära, men ett fåtal minuter ifrån varandra om jag hade haft marchfart rakt emot dom. Mycket häftigt att se! :D Tyvärr inga kort =/, fel tillfälle att fota ;)

Nu är jag snart i Västerås… Hej så länge =D

2 Responses to “Smådetaljer ifrån uppflygningen”

  1. september 17th, 2009 at 15:37

    Johanna says:

    Grattis till uppflygningen!

  2. september 18th, 2009 at 06:29

    Sven says:

    Tack :D