PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

Tillgång till flygplan

Efter gårdagens triumf och en välbehövlig dos söm så har gårdagens äventyr nu sjunkit in lite och framtidsplanerna har börjat gunga…

Nu återstår bara ett problem (eller till att börja med i alla fall…), tillgång till flygplan. Jag har två flygplatser (klubbar) i åtanke, så klart Barkarby och Johannisberg.

På Barkarby är det i stort sätt fritt fram, jag ska bara ringa ett samtal imorgon för att komma över inloggningsuppgifter till bokningssystemet.

På Johannisberg däremot måste jag gå igenom en ”inflygning” på klubbfältet och klubbens kärror, vilket egentligen inte borde vara så svårt, då jag faktiskt har mina första 12 timmar där… För att lösa detta har jag (woho!) fått tag på Göran (VFKs ordförande) som inte hade något emot en flygtur imorgon eftermiddag, så jag hoppas kunna avnjuta en kortare flygning på fredagkväll kanske?… får se ;)

Vädret ser än så länge bra ut inför imorgon också, det som trilskas mest är faktiskt tiden för solnedgång, vilket är angivet till 18.12 imorgon, men då klockan nu är 18.29 och det fortfarande är dagsljus ute blir det nog inget problem, men för säkerhets skulle så får jag gå lite tidigt ifrån jobbet, så vi är förhoppningsvis klara tills dess ändå ;)

Ikväll blir det till att ta det lugnt, äta ”gott” (Kebab eller McDonalds…) och studera ESSX VFR kort =D

Det var allt för den här gången :D

Comments are closed.