PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

Dagens flygturer

Jag mötte Daniel på klubben idag för lite sidvindslandningar. Hade egentligen tänkt köra lite bedömningslandningar men man får ta de tillfällen som kommer för sidvind…

Dagens första flygning bjöd på 1 pådrag och 6 landningar på bana 05. Jag har inte landat på bana 05 efter att jag lämnade Johannisberg för Barkarby.

Vinden var lätt byigt så det hoppade och studsade en del med lite ving-dippar som resultat. Det var jättekul att ha Daniel med sig som är en väldigt bra flygare. En grej han var noga med var att jag inte fick ”lyfta” vingen med skevrodret utan skulle använda sidrodret istället. Egentligen vet jag nog att det är såhär man ska göra, men det har aldrig ”varit viktigt” så jag är väldigt glad att jag hade Daniel med mig, för jag har verkligen lärt mig något idag :)

Dagens andra flygtur var egentligen inte planerad utan Daniel ringde och frågade om jag ville följa med ut till fältet för en ”kvällsrunda”, vilket man ju så klart inte tackar nej till ;) Väl ute på klubben var alla plan lediga och så hade Daniel med sig sin tjej som skulle följa med, så vi delade upp oss så dom tog IZG och jag tog KMI för en studs på Hässlö för att sedan rulla tillbaka till Johannisberg. Det blev en landning när det börjat skymma lite vilket var skoj att prova på ;)

Nu ska jag skriva lite om mitt headset,,, fortsättning följer :D

4 Responses to “Dagens flygturer”

 1. oktober 22nd, 2009 at 14:18

  Tommy says:

  Det finns inget bättre än en inflygning strax efter solnedgången. Den orangefärgade himlen och banljusen gör det helt underbart.

  Åh va jag skall flyga den sista timmen av ljus när jag fått mitt cert… Underbart!

 2. oktober 22nd, 2009 at 14:59

  Sven says:

  Mörkerteorin börjar på tisdag :P… ”I’m in”

 3. oktober 22nd, 2009 at 20:37

  Tommy says:

  Ah, spännande!

  Skall bli kul att följa…

 4. oktober 22nd, 2009 at 21:03

  Sven says:

  =D Det är sådant som är kul att höra :D Jag ska försöka skriva så mycket jag bara kan… och jag ser fram emot fler av dina äventyr :P