PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

En lång dag

Jag gled ut till Johannisberg kring 10:30 idag för en vända med Patrik och hans tjej ifrån årets teorikull. Vi skulle mötas kring 11:30-12:00 så jag hade gott om tid för att avklara den sociala biten.

Vilken dag, vilket väder, och vilken himmel. Jag hade tänkt att vi skulle köra en runda över Västerås och sedan gå väster ut över Mälaren men Hallstahammar kom upp som önskemål så vi åkte dit istället. Efter några varv över ett villaområde drog vi oss vidare mot Mälaren för att fortsätta mot Hjämaren. Det var en underbar himmel och ett perfekt väder. När vi närmat oss Hjämaren vände vi om för ett kort besök på Hässlö för att sedan flaxa hem till Johannisberg för en studs innan fullstop.

Jag och Daniel hade pratat om ett till litet äventyr på eftermiddagen som även det blev av. Routen var ESSX (Johannisberg) ut till MENGA, öster om Barkarby, för att sedan landa för en fika på ESKB (Barkarby). Efter Barkarby var det, nästan, raka vägen hem till Johannisberg då det började skymma.

På vägen till och från Barkarby provade vi även på att flyga lite närmre, ”shit” vilken annorlunda känsla det var att ha ett annat flygplan under 50 meter ifrån sig… men ack vad häftigt, men sedan höll vi lite mer avstånd, men det måste nog ändå varit under 100 meter… Grymt skojj ;)

Nu ska jag hoppa i sängs för > 2,5 timmar i luften tar på orken, och det är en lång arbetsvecka som tar sin start imorgon ;)

Hej så länge / Sven

2 Responses to “En lång dag”

 1. oktober 22nd, 2009 at 14:14

  Tommy says:

  Låter härligt!

  Roteflygning är alltid kul. .-)

 2. oktober 22nd, 2009 at 14:57

  Sven says:

  Oh det var häftigt… men det kändes jättemysko att vara så nära ett annat flygplan i luften… men det var grymt skojj :D Tål att göras fler gånger ;)