PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

Influgen på Katanan

Stefan hämtade upp mig kring 10 för att åka ut till fältet. Han hade en annan flygning först så jag passade på att ta en tur med IZG (Pa28) för lite bedömningslandningar och en vända över City (Västerås så klart…). Det blev en behaglig tur och ”en stud för migsjälv” :) Passade på att knäppa lite kort, var fy ****** kallt att sticka ut handen genom fönsterrutan…

Vädret var underbart med undantag för lite snörök kring fältet. Jag har aldrig sätt snörök på riktigt förut, sjukt häftigt. Sista kortet nedanför kan man ana iskristallerna i ( i alla fall innan jag sänkte upplösningen ).

40 minuters ren njutning med andra ord :) Sedan var det dags att landa för att byta till Katanan (som jag tyvärr inte han ta några kort på/i idag).

Vi lämnade västerut för att få känsla för spaken igen för att snart gå in för lite trafikvarv. Vi gjorde tre studsar och en bedömning tillsammans, sedan hoppade Stefan ut och så fick jag göra ett par var till. Det blev 5 landningar EK varav två var bedömningar, kändes som att läget var under kontroll ;). Urban-David-Olle hade precis landat vid ett av varven så det blev ett pådrag också, men med bedömning på nedvägen.

Nu är boken signad för DA20 med Variable Pitch :) Summerade ihop min totala flygtid också, 75,1 timmar har jag lyckats plocka ihop och 242 landningar :) Livet känns rätt bra ibland ;)

Just-e’ja, När jag var på väg in till plattan fick jag åka igenom ett lokalt moln på marken, antagligen snörök… Så inte mer än 40-60 meter igenom det så jag ropade upp KML som skulle börja taxa och bad honom vänta… Annars hade det kommit en mindre glad överraskning =/ :P

Hej så länge!

2 Responses to “Influgen på Katanan”

 1. januari 25th, 2010 at 06:54

  Tommy says:

  Härligt!

  Shit, här missar man att hålla koll på dig ett tag så laddar du upp mängder med bilder och videos…

  Nu har jag lite go läsning framför mig för att komma ikapp!

 2. januari 25th, 2010 at 09:30

  Sven says:

  Hehe, man får ju passa på att flyga när man är ledig och innan pengarna tar slut ;)