PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

Sylvesterloppet 2009

Den 31a december 2009 gick tävlingen av stapeln. Jag och Per hade teamat ihop oss för en härlig runda som visade sig gå via Kviksund mot Arboga, sedan norr förbi Köping och tillbaka till fältet.

Till tävlingen fick man en karta och ett papper med frågor på. Kartan hade numrerade brytpunkter som man fick dra kurser mellan. Till varje punkt fanns det också frågor som man skulle svara på. Exempel på frågorna är ”hur många lyktstolpar finns det i korsningen”, ”hur många kvm är taget på”, ”hänger det en linbanekorg mitt över E20?”. Efter rundan fick man även svara på ett par frågor, i stil med ”I vilken stad byggdes Sveriges första lokomotiv?”, ”Hur många hectopascal går det på en millibar?” och ”Vilket år invigdes Öresundsbron?”.

Jag och Per kom på 8e plats, av 9 lag, men vi kom i alla fall runt och hade en trevlig flygtur. Sedan var vi också det ”nyaste” laget, jag har precis flygit in mig på Katanan och Per håller fortfarande på med sitt certifikat, och så var det första gången för Per som navigatör i en tävling och för mig som pilot :P Men grymt roligt :D En timma airborne och trevligt sällskap :)

Nästa år blir det Super Cuben ;)

ps. Jag fick gå hemifrån 07.30 för det här… lätt värt det :D

One Response to “Sylvesterloppet 2009”

  1. januari 25th, 2010 at 07:02

    Tommy says:

    Precis, vissa saker är det värt att kliva upp för :-)

    Kul grej!