PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

Turer med Ufflo

Jag och Ufflo började gårdagens flygning med att ta en tur över västra Mälaren, d.v.s. det vanliga ”övningsområdet”. Det blev branta svängar, dykningar och stall, inget extremt med lite småsaker man kan ha kul med :) När det inte längre pirrade i magen tog vi en sväng mot Eskilstuna och vände sedan åter mot fältet.

Då tornet var stängt och vi delade luftrummet med Martin Ivar, som vi inte kunde få syn på, blev det ett par 360 mitt över Mälaren innan vi kunde vända in mot fältet, kändes säkrare ;).

Idag tog vi en ny tur, denna gång mot Stockholm och jag hade ringt Bromma och frågat om vi kunde få flyga över de södra delarna, typ Skarpnäck, vilket nog skulle gå bra, men precis innan vi skulle passera Älvnäs beslöt vi oss för att vädret inte var bra nog för att fortsätta, låg sikt och fuktig luft, så vi ropade upp tornet och berättade att vädret inte kändes bra och att vi önskade vända tillbaka mot Västerås. Vi kom ganska nära i alla fall, men bättre fly än illa fäkta. Det känns dock som om vi borde vänt tidigare men det såg inte ut som att det skulle ”blomma upp” under oss. När vi var åter vid Västerås fortsatte vi något norr ut och steg upp genom en spricka i molnen för en kortare vända on-top. Bilderna vi tog visar inte riktigt hur vackert det var där över molnen, men det var kul att få visa hur underbart det kan vara att flyga.

Dagens flygtur avslutade ännu en sida i boken på 89,9 timmar totalt varav 15,7 varit under ledigheten. Nu ska jag ta det lite lugnt, men det har varit en fartfylld och spännande semester.

Jag tänkte summera vad jag har flygit än så länge per modell.

PA28 73,3 timmar (Warror/Cadetter)

DV20 12,7 timamr (Katana)

PA18 2,8 timmar (Super Cub)

C172 1,1 timmar (Cessna 172)

Nu ska jag lata mig lite, och kommer nog inte flyga förens i helgen, jag har bokat in min första mörkerträning i helgen, men får se hur det går.

Sedan hittade jag ett kort ifrån när mamma hängde med upp den första januari…

Hej så länge / Sven!

4 Responses to “Turer med Ufflo”

 1. januari 7th, 2010 at 07:19

  Bosse says:

  Kul att du ska mörkerflyga. Det förlänger flygdagarna/kvällarna och man blir inte lika begränsad när man flyger under vinterhalvåret.

 2. januari 7th, 2010 at 09:48

  Sven says:

  Mjo, det ser jag fram emot :) Måste bara få tag på den där pannlampan, biltema hade slut på lager men skulle få in nya på fredag :)

 3. januari 25th, 2010 at 08:01

  Tommy says:

  Gött med fler bilder!

  Har du skaffat MyWeblog än ?
  Där får du statistik på vilka individer du flugit, vilka platser du flugit till osv.. kartor mm…. nice!

 4. januari 25th, 2010 at 09:34

  Sven says:

  Det är på väg, jag väntar på medlemsregistret för import…