PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

Vilken dag! Vilket väder!

Ojj ojj ojj vilken underbar dag, 4,7 timmars blocktid idag =)

Vilket väder! Till och med lite termik!

5 flygningar blev det av, en vända med Per, en vända Tomten och Helena, en vända med bara Helena och två vändor med potentiella medlemmar till klubben :)

Dagen började relativt tidigt och jag gick hemifrån kring 07.35 för att möta Per vid stationen klockan 08.00. Väl ute på fältet fick vi börja med att avlägsna en Cessna som stod fel, sedan var det i stort sätt bara att hoppa iväg. Vädret var helt underbart, nästintill vindstilla och lugn, härlig, luft! Turen tog oss nordväst om Västerås, i riktning mot Fagersta, för att titta på en sommarstuga. Routen blev i stil med Hallstahammar, Surahammar och Skinnskatteberg. Dagen bjöd också på ett nytt höjdrekord för min del, över 8000 ft (ett kort visar kring 8100 ft men jag är rätt säker på att vi var uppe på 8200 vilket i stort sett är 2,5 Km rakt upp =)). Vändan blev 1,3 timmar blocktid.

Dagens nästa, planerade, vända var med Tomten (min tvilling) och hans tjej Helena. Denna gång tog vi oss ner mot Hjälmaren efter lite uppvärmning över Galten (västra Mälaren…). Tomten var lite orolig över att Helena skulle bli åksjuk och ojjade sig om att det måste vara en väldigt lugn åktur utan massa bus och stök… Jag flyger väll alltid lugnt och stilla ^^? Sagt och gjort blev det en lugnt åktur :).

När vi landat stog Katanan fortfarande ute i solen och Tomten och Helena hoppade in för att ”känna på” hur en mindre kärra kändes. Helena tyckte att den verkade spännande så jag föreslog att vi skulle ta en liten vända till vilket ett förvånat jakande kom så hon fick hoppa över i högersits medan Tomten hoppade ut för att knäppa lite kort, sedan bar det av. Planen var i stora drag trafikvarv men när vi väl pratade med tornet valde vi att gå väster ut, igen. Den tilltänkta turen på ca. 15 minuter slutade på kring 40 minuter i luften… Mycket modigt av Helena att våga sig på en tur utan Tomten i baksätet!

Efter turen skulle vi skjuta in Katanan i hangaren, då kom Göran med två killar från Hässlös flyggymnasium som funderade på att bli medlemmar när de nu går ut 3an med varsit CPL, härligt! Hangarporten hade frusit fast så vi kom överens om att vi skulle visa Super Cubens hangar om de sedan hjälpte till med porten. Sagt och gjort gled vi bort till den ”röda hangaren”, sedan var det dags för en tur med hangarporten. Med spettet i högsta hugg snackade vi lite om Katanan som verkade lockandes så vi bestämde att efter porten var fixad skulle vi ta en kort vända, och vips blev det två flygturer till :)

Nu hoppas jag att vi snart ses igen ;)

Dagens kort är från första flygningen med Per.

OMG vilket underbart väder idag!

2 Responses to “Vilken dag! Vilket väder!”

  1. mars 6th, 2010 at 11:34

    Niklas Larsson says:

    Kul! Vädret är grymt nu.

  2. mars 6th, 2010 at 19:30

    Sven says:

    Jo, det var underbart :) Även idag ;)