PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

Super Cub!

Vilken underbar regnig eftermiddag det var idag :) Nu har jag taildragger (sporrhjul) inskrivet i boken och får flyga klubbens Super Cub :)

Ska försöka få upp lite bilder eller någon film om ett tag, måste bara hitta någon som vill sitta i baksätet och filma ;)

Vad annorlunda det är att göra trepunktslandningar och vad svajigt det kan bli om man inte är riktigt med i rodren, men ack vad roligt!

Jag och Stefan flög två pass i höstas innan snön kom och Cubflygningen har legat på is sedan dess till fördel för Katanan. Egentligen skulle vi kört ett pass till i höstas men då hade någon glömt dunka i motorvärmen så vi körde Katanan då… men nu blev det ett pass i söndags, ett i går och ett DK och sedan ett EK pass idag. Nu måste jag bara komma över en Spitfire eller Mustang ;)

Hej så länge!

3 Responses to “Super Cub!”

 1. april 9th, 2010 at 13:12

  Sven says:

  Det låter oerhört roligt! Supercuben är verkligen ett plan jag vill lära mig flyga. Måste se ifall det finns någon som hyr ut i näheten.

 2. april 9th, 2010 at 14:52

  Sven says:

  Det tycker jag du ska göra :) Väldigt annorlunda att landa, och man får se till att ha tungan rätt i mun :P Annars blir det pådrag ;)

 3. april 9th, 2010 at 18:33

  Pege says:

  Aha, sedär, måste ha varit kul.