PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

Mycket flyg

Den 5e juli passerade jag 150 timmar, tillsammans med Maiden!

Det har mest varit lokala flygningar kring Johannisberg och Hässlö på sistone, men nästan 14 timmar under juni :)

Vi har kört fler landningsträningar och jag har upptäckt hur kul det är att flyga Pa28 igen :).

Den 7e juni åkte jag och Daniel över till Bromma och hämtade upp två vänner från Skarpnäck (där jag är uppvuxen).

Sedan har Jessica äntligen flugit ensam tillsammans med mig :) Det var jättehärligt!

Jag har massa bilder jag skulle vilja lägga upp men jag tror inte jag kommer orka, bland annat från RollOut 2010 och bildbevis på att Katanan faktiskt kan orka sig ända upp till 9500 ft :)

Den 10e juni åkte jag och en Kompis över till Örebro med Super Cuben för att käka hamburgare!

Den 15e juni åkte jag och Mohammed över till Käpplinge (500 meter åker) på liten fly-in. Det här var nästan otäckt. Jag hade räknat på massa och vikt och det skulle vara lagom med 500 meter för att få upp Katanan, men när slutet på stråket närmar sig allt fortare och fortare var det svårt att vara kaxig. (Och självklart så hade vi räknat in mer marginal, men det var ändå ganska nära, så inga föreläsningar tack, nästa år blir det en Pa28…)

Sedan funderar jag på att plocka på mig bogserbehörigheten, men får se hur det tar sig med ”ledig tid” om ett par helger…

Det var nog allt för denna gång,, ska försöka skriva lite bättre nästa gång :) Hej så länge!

2 Responses to “Mycket flyg”

 1. juli 22nd, 2010 at 05:10

  Dreamliner says:

  Hej, jag har skummat igenom din blogg och jag lär läsa mer ;-) Jag har nu ett tag under nätterna haft skumma drömmar om att jag själv flög en typ cessna eller så. Så jag har börjat leta på nätet efter mer info om flygning och flygcert. Jag hoppas att jag någon gång har råd att ta ppl-a. Men hur fattig jag än är nu så kan jag ju alltid läsa mer om flygning och ppl-a. Har du några nyttiga länkar för mig? Hur som helst, jag lär lusläsa din blogg vartefter jag har tid ;-)

  FlyOn

  //Dreamliner

 2. juli 22nd, 2010 at 11:25

  Sven says:

  Hej, vad kul att du läser :) Jag rekommenderar starkt Tommys blogg ”Min väg till att bli pilot” på http://pilotdreams.se/jumpseat/

  Det är inte gratis att ta flygcert, men det är inte så dyrt heller, det handlar oftast mest om prioriteringar… man får avstå från mycket, men å andra sidan är det kul att flyga :) Om du är sugen på teorin så rekommenderar jag Oxford Aviation’s PPL material, typ http://www.transair.co.uk/product4.asp?Product_ID=7331 men den är något dyr… men väldigt lärorik :)