PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

Flygdag i Västerås

Flygdag stog det, titta-lukta-kläm tänkte jag, eller i alla fall titta-lukta…

Mamma och hennes kille skulle på bilmässa, själv skulle jag på flygdag. Hade tänkt gå upp tidigt för att njuta av vädret och spana inflygningar, men så blev det inte. Vaknade frammåt nio och skulle då in till stan för att handla, men eftersom jag är lite långsam blev det hämtning med bil vid hemma istället… Sedan bar det av mot bilmässan/flygdagen…

När vi kom fram sprang morsan å Peter iväg för att kolla gammalt skrot från 70-talet (förlåt.. men för mig är det skrot…). Själv hittade jag en funktionär att fråga vart flygningen höll till. Så vi skiljdes åt för att sniffa på egna intressen.

Hittade ett tält som tillhörde flygningen med folk från Västerås Flygklubb, Västerås segelflygklubb och Helicopter Assistance AB, samt Fallskörmsklubben Aros. Passade på att fråga lite mer om utbildningar, även med folk från segelflygklubben, samt skryta lite om min brors bravader. (Tror i alla fall att det var representanter från de ovan nämnda klubbarna, annars ber jag kom ursäkt =D)

VFK (Västerås Flygklubb) (Och de andra klubbarna…) anordnar rundflygningar och spaka själv turer för allmänheten, men eftersom jag redan hade provat på att flyga tänkte jag att det nog får vara bra inför sommaren, eftersom man ligger på sparlåga till skolflygning.

När jag pratar med en man från VFK kommer det en pappa med barn som ska ut på flygvisning över stan och eftersom det nog inte är så rolig (eller flygsäkert) för ett barn att sitta själv så skulle de sitta tillsammans bak. Sätter man två personer bak bör man sätta två personer fram för att det inte ska bli felbalanserat (man kan hamna i spin då om jag förstått allt rätt) så fanns det en tom platts, och då tyckte dom att jag skulle följa med som barlast,,, så det blev en liten flygtur över staden också, helt klart oplanerat och ”episkt” roligt ;)

Lite otippat med en flygning

Sedan blev det självklart lite kort på Stefan och Emil bak i planet.

På platts fanns även EMFKs oranga Cessan 172, som jag spakat själv för ett tag sedan.

Utöver det så hände det inte så mycket. Det var en hel del fallskärmar som kom flytandes ner under dagen och en hel del in- och ut-flygningar att titta på.

Sammanfattat kan man väll sägas att dagen varit till mycket belåtenhet. Å lite senare ikväll hoppas jag att Jessica kommer hit och håller mig sällskap i skrivandets stund :D

Helicopter Assistance AB

Lite lösa/random bilder

4 Responses to “Flygdag i Västerås”

 1. maj 6th, 2008 at 14:44

  Tomten says:

  Fan vackert sven, men när ska du börja ta certet då? :D Jag vet att du vill, följa storebrorsan i spåren å så :)

 2. maj 6th, 2008 at 16:38

  blindmatrix says:

  När skolan börjar, och om jag har jobb i sommar ^^

 3. maj 9th, 2008 at 08:31

  Stefan (Pappan) says:

  Hej.

  Tack för fina bilder och en gemensam flygtur.

  Mvh
  Stefan och Emil

 4. november 29th, 2008 at 22:50

  PPL-A » Blog Archive » Meteorologi says:

  […] Tyckte att han såg bekant ut och han påtalade att vi nog kanske befann oss nära under någon flygdag… Han körde KMI ungefär samma tid som jag åkte snålskjuts i […]