PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

Flygning 2009-01-04 (KMI)

Yuppie igen :) Lyckats få till två flygningar idag, först blev det svängar och lite stig/sjuk i 1,2 timmar som avslutades med en landning (inte min förtjänst) på Hässlö. Fick säga att vi skulle taxa ut till väntplatsen på Johannisberg idag också, samt att vi passerade Dingtuna på 1500 fot när vi var påväg till Hässlö. Vända två (0,4) blev nästan raka spåret ifrån Hässlö tillbaka till Johannisberg men det blev mest Stefan som körde där och jag njöt av utsikten, fast jag fick starta själv båda gångerna :) (Okay, han sa när det var dags att rotera,… men nästan själv då….). Fast lyckades tappa bort mig på radion påväg tillbaka till Johannisberg så Stefan tog över, blev nog rätt fullmatad idag och så var det ju lite av en kick att få starta också,,, bättre lycka nästa gång.

Nu har jag lyckats skrapa ihop 4,4 timmar totalt, juppie =)

Tills nästa gång ska jag ha gått igenom stigande/sjuknande svängar och flygning i låg fart. Sedan ska jag se till att komma ihåg att alltid kolla förvärmning när det är lämligt… och så ska jag försöka smälta allt som sagts om svängar… Tycker faktiskt att det inte är helt bus-enkelt… men det får komma med tiden ;) Fått prova på en vingglidning också :)

Och så ska jag komma ihåg att se till att ha ordentligt med kläder med mig ifall det skulle vara så att vi måste nödlanda någon gång, det var lite för kallt idag med jacka och jeans, ska försöka köpa långkallingar imorgon och så borde jag köpa en ny jacka ;)

Comments are closed.