PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

Flygning + Skola 090117

Fint väder

Fint väder

Mer fint väder

Mer fint väder

En alldelest utsökt fin morgon påväg till klubben för att dels skriva skolprov i Meteorologi samt en flyglektion. Det var kallt utan att vara för kallt, alltså lagom kallt. Har plannerat in en proteinrik superfrukost från McDonalds då jag inte orkade koka gröt idag… fyyy… Fint väder var det i alla fall.

Leo och Mohammed var snälla nog att hämta upp mig vid skrapan också, som vanligt ;) Och eftersom jag har en ny kamera så måste jag ju också leka lite med denna.

Provtillfälle

Provtillfälle

Väl ute på klubben måste jag väll erkänna att jag inte klarade av skolprovet, men har inte tittat i 1000 frågor heller och till mitt försvar så klarade jag ”det svårare provet” i torsdag. Nu är det bara hem och plugga på lite till och kolla igenom frågorna så borde jag nog sätta nästa skolprov på lördag, annars blir det inget skarpt på söndag.

Efter att ha missat provet med 1 fråga så var det ut i hangaren. Tänkte gjort klart allt tills när Stefan kom men till mitt förtret så var planet sent tillbaka…

Medans jag väntade blev det en tur med kameran i hangaren. Korten borde finnas längst ner när jag skrivit klart sen…

… senare…

Blev en timma och en kvart uppe i luften idag :) Repetition och lite mer flygning med klaff. Fick en liten introduktion till navigation också vilket inte var det lättaste… Känner inte redigt att det där med att hålla höjden är det lättaste fortfarande heller,,, men det kommer förhoppningsvis med tiden. Fick prova lite mer vingglidning också, vilket inte heller är så lätt…

Tills nästa gång ska jag ha kollat mer på regler för Met, typ avstånd till moln och sånt i olika luftrum. Ska också försöka ha mer ”befälhavarskap”, och ”vara framför planet”… Fast det är inte det lättaste heller, tycker att jag känner mig ganska liten bakom en så stor motor… Ah, fick vara med en bit på inflygningen idag igen, läskigt men spännande… Ska också se om jag kan hitta någon bra guide till färdplannering, någon som har några tips?

Tänkte också att det nog är dags att lära sig nödchecklistan också…

Har bokat plan till nästa helg igen, lördag och söndag. Hoppas att vädret håller i sig och att Stefan inte får några förhinder.

Nu ska jag se om jag kan få någon form av galleri nedanför här…

Comments are closed.