PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

Massa besökare och PPL frågor

I Söndags var det nära på att bli ett nytt besökarrekord, hade 274 besökare och 525 sidvisningar :D och i måndags hade jag i alla fall 108 besökare och 212 sidvisningar :) :) :)

Har varit en del länkar ifrån SvD.se och en del googlande, just nu är det ett par träffar på både ”PPL (A)” och ”ppl priser” samt ”avgifter flygcertifikat”

Kan berätta ett ett helt cert (om du klarar dig på 48 timmar) på Johannisbergs flygplats, Västerås (www.vfk.nu), kostar kring 100’000 (hundra tusen) och då har du lite marginaler, ligger någonstans kring 80’000 och 100’000… Men då ska det nämnas att VFK har riktigt bra priser!

Sedan har det även sökts på ”flyga över vatten med ppl”, vilket är helt okay men du bör (eller kanske måste?) har flygväst med dig, och det är grymt rekomenderat att ha den på sig för skulle det gå åt h-vete och man måste nödlanda på havet så kommer flygvästen helt klart inte vara det första du tänker på att sätta på dig… och även nödraketer, men vet inte om det är krav eller bra att ha..

”Nödchecklista flygplan” har också hittat hit, den varierar beroende på flygplan och moment, men jag har skrivit av den som vi har till våra PA-28or (Cadet) här, samt även den vanliga checklistan här. I den vanliga listan tycker jag dock att ”Strobeljus… Till” borde flyttas till precis efter att man slagit till huvudströmbrytaren, så att folk vet att motorn SNART startas…

Om någon faktiskt hittat hit så vore det skojj med en kommentar, och gärna frågor så jag får insperation till vad jag kan skriva om,, hade tänkt skriva om det som gåtts igenom på teorilektionerna, men har inte hunnit =/

Comments are closed.