PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

Nav och trafikvarv

Blev ett dubbelpass med Kicki idag, först blev det trafikvar med och utan klaff och sedan blev det första nav övningen =)

Tycker nog inte trafikvarvet gick så jättebra men det kommer nog med tiden, höll i alla fall föjden och farten bättre idag tycker jag :). Blev varv 6 var plus två pådrag.

Navigationen blev en runda från Frölunda till Tynnelsö herrgård till Mariefreds kyrka och vidare mot Dunker. Mot Dunker flög vi på VOR fyren rad. 246. Från DKR blev det en blandning av VOR och pilotage till en kyrka kallad Gryt och sedan flög vi mot en ö i Bommersvik. Sedan flög vi med hjälp av NDBn COR bort mot kyrkan på Adelsjön. Sedan tillbaka in mot Frölunda och vidare in mot Barkarby för en fullstop landning, vilken inte blev så bra… först typ en trepunkt som studsade upp och blev en ny tvåpunkt med studs som sist blev en landning… Men jag tror att jag börjar första vad jag gör fel :) ska nog stötta mer och ha lite mindre fart, men inte samtidigt såklart ;)

Totalt blev det 7 landningar till boken och 1,7 till boken. Totalt är det då 18,5 timmar tror jag (men 1,1 av dessa räknar inte skolan som utbildning…). 17,4 down 27,6 to go… minst =)

När vi flög över Birka (Björkö) kom jag på att det första gången jag träffade en av mina aldra bästa vänner var på väg ut till Birka med skolan då han följde med för att träffa klassen han smulle byta till :) Saknar dig 0480a :(

Comments are closed.