PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

Instrument

Idag blev det foogles, fåggäls, och instrumentflygning. Då övriga uppgifter inte passade för dagen så körde vi mitt första pass på instrument och som den dataspelare jag en gång varit så tycker jag ändå att det gick rätt okay :)

Blev en runda på ca 50 minuter i luften och vi gick ut över kyrkan, sedan var det ner med brillorna och börja skanna instrument, horisontgyrot, höjden, horisonten, kursgyrot, horisonten, farten, horisonten, och så vidare :)

Luften var lugn idag och eftersom jag hade huvan på så har jag inte så mycke att berätta, det var en rolig och behaglig åktur :)

Jag måste fortfarande få ett pass i sidvindslandningar… Annars blir det nog en nav-runda nästa gång, kanske EK… Nästa pass är i alla fall på onsdag nästa vecka för jag ska bort på fredag och kommer hem på måndag och har jour på tisdag… Men då har jag ju något att se fram emot ;)

Idag fyllde jag andra sidan i min loggbok, så då har nag alltså pletat in totalt 26 pass i boken :) och fått ihop kring 26 timmar, 1,6 EK och lite instrument samt 79 start/landningar :) ett helt underbart sätt att ha spenderat min fritid på, synd bara att Jessica inte kan följa med…

Jag hoppas på att bli klar innan Barkarby slår igen, men det kvarstår att se, målet är i alla fall minst 2 timmar i veckan:)

Nu ska jag lyssna på en podcast, Student Pilot Cast :)

4 Responses to “Instrument”

 1. april 23rd, 2009 at 05:37

  Bosse says:

  Har ni fått något datum på när Barkis ska stänga?

 2. april 23rd, 2009 at 07:07

  Tommy says:

  Ah..mer än EN sida i loggboken. Respekt! :-)

  Ser fram emot mina instrument pass. Skall bli intressant att se hur man presterar då. Har all tid i Fs2004 varit till nytta eller ej.. ?

 3. april 23rd, 2009 at 07:13

  Sven says:

  Hehe, två, så nästa flygning blir på sida tre :) Det var grymt skojj att få testa att köra instrument :)

 4. april 23rd, 2009 at 07:14

  Sven says:

  Jag är inte så insatt i klubben, men jag har hört Juli, kanske,,, skulle rekomendera att du mailar någon av klubbens styrelsemedlemmar tror jag :)