PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

Kortfält på gräs

Igår var nog en av dom roligaste lektionerna jag haft faktiskt, mycket speciell känsla att göra studsar på ett 400 meter långt gräsfält. Tyvärr fick jag inte göra något fullstop på gräsfältet för det skulle vara onödigt mycke stress på bromsarna… men vilken känsla att sätta ner däcken på ojämn mark.

Det var nästan två veckor sedan jag flög sist, vilket kändes i början. Vi började med att göra 3-4 studsar på bana 24 vilket gick sådär, kändes lite ovant… men när det började gå bättre så hoppade vi över till stråck 24 för 5-6 studsar för att sedan göra en fullstop på bana 24. Blev 0.9 timmar i boken och det var grymt roligt :)

Hade bättre fart på finalen idag, brukar ligga kring 70 (på säkra sidan om 70) och först vid tröskeln ta ner farten till 65 vilket ger en ganska lång utflytning, nu var det 70 blankt på final och sedan hålla 65 en liten bit för tröskeln, gick lite bättre då :)

Nu sitter jag här igen och velar om jag ska boka in ett pass nästa vecka eller inte, Sven tycker att jag ska ta det lugnt före långnaven, men jag vet inte om jag vill vänta två veckor tills nästa flygning :P Ett instrumentpass borde nog kunna hitta sig in före det, men ska fundera lite på saken.

Blev min 125e landning på 34,4 timmar.

Hej så länge :)

3 Responses to “Kortfält på gräs”

 1. maj 28th, 2009 at 05:35

  Tommy says:

  Ser fram emot att få börja med kortfältslandningar osv.

  Bra träning inför sommarens mysiga flyg-picknicks-utflykter som jag redan planerar för.

  Visingsö är given.

  Vi får väl ses där en solg dag när vi båda har vårt PPL i handen. :-)

 2. maj 28th, 2009 at 06:45

  Sven says:

  hehe, lätt ;) Gillar att ena banan går parallellt med vattnet brevid :) Vi kommer göra en inflygning mot Visingsö, på nedvägen men inte sätta ner däcken.

 3. juni 1st, 2009 at 17:38

  Olle says: