PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

Instrumentflyg och trafikvarv

WAYHO! Det blev ett pass idag!

Sven hämtade upp mig vid Akalla så jag slapp gå *tumme upp*.

Dagens pass var instrumentflygning; stigning, plané och svängar. Det var faktiskt inte helt lätt måste jag säga, och även jag hade en stor vilja att rolla in i en sväng när det blev lite turbulens,… men ack var kul det var :) Jag har ingen aning om vart vi tog oss, mer än att vi passerade LNA (330) och att vi flyg stundtals mot Arlandas VOR (116.00) fram till 11,5 distanser på radial 34 (alltså R214). Efter det guidade Sven flygningen fram tills kort final där jag lyckats rulla in alldelest för högt, men vi kom ner och gjorde en studs. Sedan blev det 2 studsar till med Sven, sedan hoppade han av och jag fick göra 2 varv till (1 studs + 1 full stop). Dagens pass bjöd på 1.0 timmar DK, 0.4 timmar EK. Av DK tiden var 0.8 instrument tid.

Jag tror att det var Kicki som skrivit fyllt i att jag kommer in lite högt ifrån sista passet, därav att jag fick göra lite varv med Sven… jag har en tendens att komma in lite högt, och det betyder lite fort… eller så kan det bli lite jojo från det att jag börjar svänga mot bas.

2 Responses to “Instrumentflyg och trafikvarv”

 1. juli 31st, 2009 at 08:04

  Tommy says:

  Instrument skall bli intressant.

  Undrar hur svårt det är. Känns som det borde vara relativt enkelt, men man har ju haft fel förr :-)

  Vi får se….när det väl är dags.
  Kul att läsa hur det går för dig i alla fall…

 2. juli 31st, 2009 at 08:35

  Sven says:

  Om du tänker dig lustiga huset på gröna lund, så finns det ett rum med en ”bro” genom en cylinder. röret har planeter målade på insidan och snurrar, så man går och kramar ena räcket,,, så pass lättlurad blir man :), prova bara att gå rakt på en väg och blunda :D