PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

Utcheckningsflyg

Dagens pass gick lite sådär, vissa grejjer gick bra och vissa grejjer gick sämre, typ en klafflös landning på Vängsö, försök två vart bättre… Nu är jag så trött så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva men flygningen gick via LNA DCT DKR och strax innan Vängsö avslutade vi färdplanen, sedan blev det en bedömningslandning bana 21, fullstop och backtrack, men vi bytte bana till 15 på marken. Hemvägen blev ett kortare instrumentpass på 20 minuter och idag lyckades jag faktiskt både dra ner på tomgång och dra ut klaff direkt när banan var i sikte.

Det som fick kasst på Vängsö var ju så klart fel fart och att jag inte gjorde som Sven sa,,, lite trött var jag också,,, men smällar man får ta.

Nästa pass blir EK rep där vikten kommer ligga på att ta sig till utgångslägen för bedömning, sedan är det settning vid bestämd punkt med och utan klaff som gäller… Men innan dess blir det även branta svängar, stall och sådant… Förhoppningsvis är det dags för uppflygning snart… nervöst men det går som det går, och det kommer så klart gå bra *i hope* :)

2 Responses to “Utcheckningsflyg”

 1. september 1st, 2009 at 10:59

  Tommy says:

  klart det kommer gå bra! :-)

  Flyglärarna släpper ju inte oss för en uppflygning för än vi är redo. Gäller bara att komma i håg det den aktuella dagan. Vi kan det vi skall kunna när det är dags….

 2. september 1st, 2009 at 11:44

  Sven says:

  hehe, hoppas det :P Är lite nervös ;)