PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

Flyg imorgon

Har bokat flygpass imorgon med start 17.00 LT.

Passet blir ett EK pass med repetitioner så som att ta sig till ett utgångsläge för bedömning (nödlandning), branta svängar, stall m.fl. Nu hoppas jag att vädret håller (borde det göra…) och att det finns kärror så det räcker,,,

Mycket att göra just nu, en hel del tid går åt till att jobba, resten är en ballansgång mellan familj, vänner och flyg… Under helgen som nyss var hade jag fint besök ifrån Stockholm (kommer nog ett inlägg om det…) och igår hade jag grejjer med jobbet. Det som ligger på tapeten framför nu är dels att förbereda inför imorgon, göra färdplaner och plugga på inför den 15e och sedan göra teorimaterial till den 24e.

Förberedelserna inför imorgon är nog inget större plock, ska bara se till att allt är packat som det ska och att jag har koll på de övningar jag ska göra. Men då det här kanske (!!!) är sista övningen jag har före uppflygningen så har jag ”inte tid” att leka bort tiden imorgon, alltså borde jag göra en enkel plan…

Inför den 15e (nästa tisdag) så ska jag ha gjort färdplaner och alla andra beräkningar som bör göras, jag borde även skumma igenom all teori igen så jag har koll på saker så som väderminima… Sedan behöver jag nog fräscha upp engelskan lite…

Förhoppningsvis klarar jag uppflygningen och då måste nog resten av tiden gå åt till att förbereda inför teorilektionerna… har sackat efter något.

Jag ska ta mig en funderare senare på vad det är jag måste kolla extra på till uppflygningen, här är ett par som jag kommit på just nu.

 • Väderminima
 • Nödprocedurer
 • Radio på engelska
 • Meteorologi
 • Rätt mycke annat…

En till löst hängande tanke är att om uppflygningen går bra så måste jag ta tag i en lärare på Johannisberg så att jag får börja flyga där sen, också. Det är billigare att hyra planen i Västerås men å andra sidan finns det nog ett speciellt band till Barkarby och dess maskiner efter 40 timmar i deras famn….

2 Responses to “Flyg imorgon”

 1. september 8th, 2009 at 13:56

  Bosse says:

  Hej.
  Har du koll på om belysningen på Barkis har släkts ner? En kollega till mig skulle öva mörkerflygning där men det gick inte att tända belysningen på banan.

 2. september 8th, 2009 at 15:02

  Sven says:

  Inte vad jag vet, tror de ska fungera, men att något ljus eller ett par saknas… men jag har bara flygit dager där…

  Finns kanske bättre ställe att hitta nummer på, men kolla på http://barkarbyflygklubb.se/styrelsen.asp så kan du ringa någon som har mer kolla än jag ;), ledsen att jag inte har bättre svar än så…