PPL-A Flygcertifikat

Att skaffa flygcertifikat

Flower

En kollega med en tur

Eller var det en tur med med en kollega?

Andreas från jobbet i Stockholm åkte över till Västerås för en flygtur över Mälaren. Det blev både en tur i Katanan och en kort vända i en Pa28. Andreas tillhör den längre delen av befolkningen och visar Katanan hur liten den faktiskt är ;)

Mestadels låg vi väst om Västerås upp mot Borlänge.

Vädret var underbart med undantag för att det vart sämre sikt på höjd. När vi startade såg det ut att ligga ett tak kring 1500 fot men när vi närmade oss höjden visade det sig att det svävade omkring iskristaller och att sikten inte alls var så dålig som det verkade. Om man tittade rakt upp var det blå himmel, men tittade man rakt fram såg man väll kring 5 km, så vi låg och steg en rätt bra stund och planade ut när vi låg över ”molnet” på 7300 fot, vilket även är höjdrekord för mig =).

Då det var första gången för Andreas i ett litet flygplan koncentrerade vi oss på flygandet, nästa gång får vi nog ta och åka någon stanns istället… ;) Men lite branta svängar och lättare dykningar är väll aldrig fel…

Och så höll jag på att glömma, när vi flög med Pa28an höll vi på att dra på oss is på vingarna. Vi vände illa kvikt mot fältet, men ju närmre vi kom desto mer försvann det som lagt sig på vingarna och jag vågade smyga ut två steg klaff…

1 timma Katana och 20 minuter Pa 28 blev det…

2 Responses to “En kollega med en tur”

 1. februari 8th, 2010 at 05:49

  Tommy says:

  Aj då.. is är ju lurigt.

  Skönt att du fick bort det innan final.. :-)

 2. februari 8th, 2010 at 09:07

  Sven says:

  Jo, men annars hade det blivit en klafflös landning… vilket nog också hade gått bra ;)